Rize’nin tarihi otel odası olacak

Rize’nin tarihi otel odası olacak

Rize’de, geçmişte yiyecek saklamak için kullanılan serenderler, yenilikçi bir yaklaşımla otel odalarına dönüştürüldü.

Rize’nin Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi’nde yaşayan Recep Kurtoğlu ve oğulları, çürümeye yüz tutmuş bir serenderi satın aldı. Başlangıçta serenderi evlerinin önüne yerleştirmeyi planlayan aile, uygun bir yer bulamayınca serenderi başka bir alanda kurarak, genellikle yakın akrabaları ve arkadaşları ile çay içmek için kullanmaya başladı. Artan talep üzerine, serenderi otel odasına dönüştürdüler. Alt kısmını lavabo, salon ve mutfağa çeviren aile, üst katı ise yatak odası olarak düzenledi. Taleplerin artmasıyla birlikte, Kurtoğlu ailesi serender sayısını beşe çıkardı.

aw207553-01.jpg

Recep Kurtoğlu, serenderlerin orijinal yapısını bozmadan otel odasına dönüştürdüklerini belirterek, “İlk olarak evimin önüne koymak için almıştım, ancak sığmayınca buraya getirdik. Tarihi eserleri seviyorum ve bu yapıları koruyarak yaşatmak istedik. Orijinalini bozmamaya özen gösterdik” dedi.

aw207553-02.jpg

Recep Kurtoğlu’nun oğlu Burak Kurtoğlu, serenderlerin tamamen doğal yapısının misafirleri şehir hayatından uzaklaştırdığını ifade ederek, “Buranın en büyük özelliği tamamen doğal olması. Hiçbirinde çivi bile yok. Eski usul tahtaların birbirine geçirilerek yapılan bu yapılar, 150-200 yıllık. Misafirlerimiz burada birkaç gün kalarak şehir hayatından uzaklaşıyor ve Rize’nin doğal hayatını yaşıyor” diye konuştu.