Ronaldo'yla selfie pahalıya patladı. sahaya atlayan çocuk için UEFA'dan şok karar

Ronaldo'yla selfie pahalıya patladı. sahaya atlayan çocuk için UEFA'dan şok karar

Türkiye, EURO 2024 F Grubu'nda Portekiz ile karşılaştı ve sahaya atlayarak Cristiano Ronaldo ile selfie çeken Berat Uluğ, dünya gündemine oturdu. Bu olay UEFA'yı harekete geçirdi ve Uluğ'a ceza verildi.

EURO 2024 F Grubu'nda oynanan Portekiz-Türkiye maçında, A Milli Takım 3-0 mağlup oldu. Maçın en çok konuşulan anı ise Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çektirmek için sahaya atlayan Berat Uluğ'un hareketi oldu.

j-i2-fuc06pzfmajdia5g.webp

Almanya kulüplerinden KSV Hessen Kassel’in U11 takımında 10 numara olarak oynayan Berat Uluğ'un babası, oğlunun maç öncesi arkadaşlarıyla iddiaya girdiğini ve "Tuvalete gidiyorum" diyerek yanlarından ayrıldığını açıkladı. Baba Uluğ, "Bir anda onu yedek kulübesinin çatısında gördüm ve ardından sahaya koşmaya başladı" dedi.

vec2jpwmckelgkngqzmnpg.webp

UEFA'DAN CEZA YEDİ

Berat Uluğ, "Hayallerimi gerçekleştirdim. Artık Cristiano Ronaldo ile bir fotoğrafım var. Bunu bir tişörte bastıracağım ve odamda saklayacağım" derken, UEFA bu davranışı cezasız bırakmadı.

ixjn2v3zum1-9rg-0cgvq.webp

İngiliz Express gazetesine göre, UEFA Uluğ'un bu hareketine karşı harekete geçti. UEFA'dan bir yetkili, "Sahaya müdahale, stadyum kurallarının ihlalidir. Bu durum stadyumdan ihraç edilme, tüm turnuva maçlarından men edilme ve izinsiz giriş için resmi suç duyurusunda bulunulmasıyla sonuçlanacaktır. 12 yaşından küçüklerin cezai sorumluluğu yoktur, ancak refakatçisi bilet hüküm ve koşullarına uygun olarak çocuğun stadyum kurallarına uymasını sağlamaktan sorumludur" şeklinde açıklama yaptı.