Rusya’dan tehdit gibi açıklama. Microsoft’a güvenirseniz sonunuz böyle olur

Rusya’dan tehdit gibi açıklama. Microsoft’a güvenirseniz sonunuz böyle olur

Geçtiğimiz gün yaşanan Microsoft krizinin yankıları devam ediyor. Krizden etkilenmeyen Rusya ve Çin, Microsoft'a duyulan güvenin bir hata olduğunu savundu.

Geçtiğimiz gün yaşanan Microsoft krizi, tüm dünyada geniş yankı uyandırdı. Microsoft sistemlerini kullanan büyük şirketler bir anda mavi ekran hatasıyla karşılaşınca, birçok yerde aksama yaşandı. Bazı televizyon kanalları canlı yayınlarını kesmek zorunda kaldı, binlerce uçuş iptal edildi ve banka işlemleri askıya alındı.

Microsoft, krizin 3. parti yazılımla ilgili bir güncellemeden kaynaklandığını savundu. Buna rağmen, kriz Türkiye de dahil birçok ülkeyi etkiledi.

dunya-capindaki-kriz-sonrasi-microsoft-ve-crowdstrike-hisseleri-dususte-3k3s.webp

Ancak krizden etkilenmeyen iki büyük ülke vardı: Çin ve Rusya. Amerika karşıtlığı ile bilinen bu iki ülke, Microsoft sistemlerini yaygın şekilde kullanmadıkları için krizden etkilenmediler. Rusya’da, Microsoft altyapısı yaygın olsa da, büyük şirketler Microsoft'u Rus yazılım şirketlerinin geliştirdiği 3. parti uygulamalarla entegre ediyor. Çin'de ise tamamen yerli yazılımlar kullanılıyor ve genel olarak kendi sistemleri üzerinde çalışıyorlar.

Rus yetkililer, Microsoft’u tercih etmenin bir hata olduğunu ifade ediyor. Ancak herkesin Çin veya Rusya gibi alternatifleri olmayabilir. Krizleri önlemek için yerli ve güvenilir yazılımların tercih edilmesi, güvenlik açısından daha güvenilir olabilir.

s-22e72e3374512db3e0a5aab74041b2d9d1c3880b.webp