Saadet'te kongre süreci kızıştı. Yenilikçiler genel merkeze resti çekti

Saadet'te kongre süreci kızıştı. Yenilikçiler genel merkeze resti çekti

Temel Karamollaoğlu'nun görevden ayrılacağını duyurmasıyla birlikte, 30 Haziran'da gerçekleşecek kongre öncesinde Saadet Partisi'nde tansiyon yükseldi.

Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi, 30 Haziran Pazar günü saat 10.00’da Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tekrar aday olmayacağı olağanüstü kongrenin adayları parti içi gerçekleşen temayül yoklamaları sonrasında belirlendi.

Saadet Partisi Büyük Genel Kongresi’nde genel başkanlık için öne çıkan beş isim, Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan ile Genel Başkan Yardımcısı Ömer Abdullah Ayhan oldu.

Genel başkanlık yarışında Birol Aydın ve Mahmut Arıkan’ın ismini öne çıktığı bildirildi.

PARTİ İÇİNDE TARTIŞMALAR VAR

Adaylık belirleme sürecinde sona gelinirken parti içinde de tartışmalar ayyuka çıkmış durumda. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun abilik ve öncülük ederek sürecin tam bir kardeşlik ortamında geçmesi için tarafsız bir hakem rolünde olacağına gönülden inanıyorum." dedi.

Yazıcı, "Ne yazık ki kongremize dair yürütülen süreç manipülasyonlar neticesinde süreç, ‘kim Genel Başkan olmalı’ sorusundan ziyade ‘kimi Genel Başkan yaptırmamalıyız’ hıncına dönüşmüş durumdadır. Bu kabul edilebilir bir durum asla değildir.” ifadelerini kullandı.

YENİLİKÇİ KANATTAN ADAYLIK HAMLESİ

Saadet Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Saadet Partisi’nde ‘Yenilikçiler’ olarak oluşan ekibin genel başkan adayı olarak yarışta adaylığını açıkladı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı da olan Birol Aydın’ın imza yürütücülüğünü ise Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı yapacak.