Sakın o linklere tıklamayın. Kart aidatı iadesi almak isterken dolandırılabilirsiniz

Sakın o linklere tıklamayın. Kart aidatı iadesi almak isterken dolandırılabilirsiniz

Milyonlaca vatandaşın dikkatine, sakın o linklere tıklamayın. Kart aidatı iadesi almak isterken dolandırılabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar...

Kredi kartı aidatının iadesiyle ilgili sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nin adı kullanılarak para iadesi vaat eden sahte paylaşımlar yapıldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu tür linklerin e-Devlet bilgilerini çalmak için kullanıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

DMM'den yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya platformlarından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) adı kullanılarak, “Meclis kararıyla vatandaşlara son 3 senelik kart aidatlarının iade edileceği” iddiasıyla yapılan paylaşımlar dolandırıcılık amaçlıdır."Kart aidat ve işlem ücreti iadesi" verileceği vaadiyle yapılan paylaşımlardaki link aracılığıyla, kullanıcıların e-Devlet bilgilerinin ele geçirilmesi amaçlanmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarının ad ve logoları kullanılarak yürütülmeye çalışılan dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat ediniz." ifadesi kullanıldı.

ekran-goruntusu-2024-07-23-122151.png

İlgili Haberler