Samsun kahvaltısı dünyaya tanıtıldı

Samsun kahvaltısı dünyaya tanıtıldı

Dünya Kahvaltı Günü'nde, Samsun Gastronomi Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte 'Samsun Kahvaltısı' tanıtıldı.

Ambarköy Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştirilen tanıtımda, zengin Samsun kahvaltı menüsü katılımcılara sunuldu. Özellikle Bafra pidesi gibi Samsun'a özgü lezzetler, davetlilerin beğenisini kazandı.

aw220517-09.jpg

Kahvaltı menüsünde Bafra, Çarşamba ve Terme pideleri, Alaçam koyun peyniri, Bafra manda sütü ve kaymağı, Kavak Çakallı menemeni, Salıpazarı kestane balı, 19 Mayıs süt reçeli, soğan mıhlaması, çökelek söndürme, kavurmalı yumurta, yumurta salatası, dilim patates gözleme ve kuşburnu marmeladı gibi birçok lezzet yer aldı. Katılımcılar, bu zengin menüden büyük memnuniyet duydu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, kahvaltı programında yaptığı konuşmada, "Samsun, coğrafi konumu sayesinde çok zengin bir gastronomi çeşitliliğine sahip. 17 ilçemizi gezerek neler yapılabileceği konusunda envanter çıkardık. Bu organizasyonların kesintiye uğramadan devam etmesi, her ilçenin kendine özgü kahvaltılarının oluşturulması gerekiyor. Samsun, Anadolu'ya ve Karadeniz'e açılan bir ulaşım aksında yer alıyor, bu da büyük bir avantaj sağlıyor" dedi.