Samsun'da Çiftçiler Günü renkli etkinlikle kutlandı

Samsun'da Çiftçiler Günü renkli etkinlikle kutlandı

Samsun'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, çeşitli yarışmalarla kutlandı. Ladik ilçesindeki Ambarköy Açık Hava Müzesi'nde düzenlenen etkinlik, Ladik Kaymakamlığı, Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ladik İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Ladik'in farklı mahallelerinden gelen kadınlar, kurulan stantlarda yöresel yemeklerini sergiledi. Çiftçiler, buzağı ve koçlarını süsleyerek "en güzel buzağı" ve "en güzel koç" yarışmalarına katıldı. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılan eserler de müzede sergilendi. Etkinliğe katılanlar, yöresel yemeklerden tatma fırsatı buldu.

Ladik Kaymakam Vekili Merve Kartal, etkinlik hakkında bilgi vererek, "Bu program, Samsun’un ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan örnek bir programdır. Çiftçilerimizin gününü kutlamak için en güzel buzağı ve en güzel koç yarışmaları düzenledik. Hem çiftçilerimizi ödüllendirmek, hem de onlara küçük bir destek sağlamak amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Ladik ilçesi tarım, üretim ve hayvancılık açısından çok gelişmiş bir yerdir. Bu vesile ile Ladik'i tanıtmak bizim için onurdur" dedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise, "Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü kutlu olsun. Bu etkinlik kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendi. Kadın kooperatifleri ve mahallelerdeki kadın çiftçilerimiz, el emeği ürünleriyle bir sunum hazırladı. Özellikle yöresel yemeklerle ilgili sunumlar yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, kadın çiftçilerin güçlendirilmesine yönelik projelerimizden esinlenerek bu yıl böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.