Side Antik Kenti'nde mozaik zemin keşfedildi

Side Antik Kenti'nde mozaik zemin keşfedildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Side Antik Kenti'nde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarında, Geleceğe Miras Projesi kapsamında, milattan önce 2'nci yüzyıla ait bir mozaik zeminin keşfedildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini koruma ve tanıtma amacıyla başlatılan Geleceğe Miras projesi kapsamında, 2023 yılında Side Antik Kenti'nde başlatılan kazı ve restorasyon çalışmaları, önemli keşiflere imza atmaya devam ediyor.

Kent kapısı ve kara surları yakınındaki Anıtsal Çeşme bölgesinde yürütülen çalışmalarda, tarihi detaylar gün yüzüne çıkarılıyor. Su kemerlerinin bulunduğu alanda genişletilen kazı alanında, milattan önce 2'nci yüzyıla ait bir mozaik zemin ortaya çıkarıldı. Bu muhteşem zeminde, epik şiirlerin ilham kaynağı olan Kalliope'nin betimlemeleri dikkat çekiyor. Ayrıca, duvarlarda bulunan freskler, dönemin estetik anlayışını ve sanatsal zenginliği yansıtıyor. Keşfedilen mozaik zemin, Side Antik Kenti'nin geçmişi hakkında yeni bilgiler sunarken, bölgedeki arkeolojik çalışmaların daha pek çok sırrı açığa çıkaracağı umuduyla çalışmalara devam ediliyor" denildi.