Siirt’te yöresel yemek yarışmasının kazananı belli oldu

Siirt’te yöresel yemek yarışmasının kazananı belli oldu

Siirt Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Tarım ve Ağaç Müzesi'nde gerçekleştirilen yarışma, ev hanımlarının yoğun ilgisiyle renkli anlara sahne oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, 27 ev hanımı yöresel yemekler kategorisinde "perde pilav", "kitel" ve "dolma" yaparak yarıştı. 15 ev hanımı ise yöresel tatlılar kategorisinde "aside", "varak keak" ve "imçerket" ile hünerlerini sergiledi. Yarışmanın galibi, yemek kategorisinde Demet Yüksekli Obay oldu.

8.jpg

"SİİRT'İN MUTFAK KÜLTÜRÜ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ"

Programın açılışında konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, etkinliğin Siirt ve Siirtliler için büyük anlam taşıdığını vurguladı. Dr. Kızılkaya, "Bu etkinlik, ülkemizin 81 ilinde düzenleniyor ancak Siirt için özel bir anlam taşıyor. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'ın Siirtli olması bu etkinliği bizim için daha da anlamlı kılıyor. Siirt'in yemekleri ve mutfak kültürü Türkiye'nin önemli bir parçası. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim," dedi.

YARIŞMANIN GALİBİ DEMET YÜKSEKLİ OBAY’IN MUTLULUĞU

Siirt 3. Yöresel Yemek Yarışması'nda birinci olan Demet Yüksekli Obay, "Yarışmada kuru dolma ve imçerket tatlısıyla katıldım ve ikisinde de birinci oldum. Çok mutluyum. Hediyeler ve puanlar için herkese teşekkür ederim," diyerek mutluluğunu paylaştı.