Sinan Ateş cinayeti Meclis'e taşınıyor. CHP harekete geçti

Sinan Ateş cinayeti Meclis'e taşınıyor. CHP harekete geçti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Ayşe Ateş'in üçüncü kez bir araya geldiği ve CHP'nin cinayeti Meclis gündemine taşıyacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve suikast sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, dün CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşme sonrası, CHP'nin Ateş cinayetini Meclis gündemine taşıyacağı iddia edildi.

Özel ve Ateş'in, davayı ve süreci değerlendirdikleri öğrenildi.

1719225877684-asd.jpg

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMASINI TALEP EDECEK

Kulislere yansıyan bilgilere göre, CHP, TBMM’de cinayetle ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasına öncülük edecek.

CHP lideri Özgür Özel, Ayşe Ateş’e davayla ilgili hukuki desteği artırma sözü de verdi. İki ismin süreç içinde yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

1721756281905-screenshot-133-1.jpg

15 POLİS HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti davasında, mahkeme başkanı tarafından verilen talimatı yerine getirmeyen 15 polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

2 Temmuz'da görülen Sinan Ateş davasında, sanık Serdar Öktem'in sorgusu sırasında mahkeme başkanı ile Ateş ailesinin avukatları arasında tartışma yaşandı. Sanık avukatları ile Ateş ailesinin avukatları arasındaki gerginlik devam edince, mahkeme başkanı Ateş ailesinin avukatı Ali Yücel'in dışarı çıkarılmasını istedi. Mahkeme başkanı, "Ağzınıza hakim olamıyorsanız çıkacaksınız, dışarı çıkacaksınız" dediğinde, başka bir avukat, "Çıkar o zaman" karşılığını verdi. Mahkeme başkanı, "Atın bunu" diye bağırdı.

aa-20240723-35210802-35210787-italy-j8eo-cover-jpg.webp

Bu esnada, Ateş ailesinin avukatı ve duruşmayı izleyen Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır da salondan çıkarıldı. Mahkeme başkanının talimatını yerine getirmeyen Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmişti.

Remzi Çayır'ın dışarı çıkarılmasının ardından yeniden konuşan mahkeme başkanı, polislere şu ifadelerle tepki göstermişti:

“Dışarıya çıkın. Oradaki görevlileri istiyorum. Sicillerini istiyorum. Görevlerini yerine getirmediler. Beni burada bas bas bağırttılar. Anlaşıldı mı? Tutanağınızı tutun. Polisler hakkında da tutanak tutacaksınız. Ben burada on defa emir vermek zorunda değilim. Herkes yerine otursun. Bağırarak iş yapmak zorunda değilim. Polislerde sorumlu, orada düzeni bozanlarda sorumlu burada. Neye çekiniyorsunuz siz. Emri ben vermişim talimatı ben vermişim, niye yerine getirmiyorsunuz, günahı, sevabı, hukuk bütün sorumluluğu bana ait. Niye yerine getirmiyorsunuz, neyden korkuyorsunuz? Ayıp. Devletin gücünü göstermekten bu kadar aciz misiniz, yasayı uygulamaktan bu kadar aciz misiniz, ne geçiyor elinize düzeni bozunca.”