Sinan Ateş cinayetinde yeni detay: Azmettiricinin telefonundan Emniyet Müdür Yardımcısı çıktı

Sinan Ateş cinayetinde yeni detay: Azmettiricinin telefonundan Emniyet Müdür Yardımcısı çıktı

Türkiye’nin gündeminde olan Ayhan Bora Kaplan operasyonu kapsamında tutuklanan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in, Sinan Ateş cinayetinin sanığı Tolgahan Demirbaş’a cinayet sonrası mesaj attığı ortaya çıktı. Demirbaş’ın telefonunda Çelik’i "emniyet müdürü" olarak kaydettiği belirlendi.

Gerçek Gündem'den Tuğba Özer'in haberine göre, Sinan Ateş cinayetinin azmettiricilerinden biri olarak tutuklu yargılanan MHP yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın dijital incelemesinde, bilirkişi raporuna yansıyan telefon görüşmeleri ve mesajlar gün yüzüne çıkıyor.

Son gelişmelerde, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile Ateş’in öldürülmesinden üç saat önce görüştüğü rapora yansıyan Demirbaş’a, cinayetten bir gün sonra gözaltına alınmasının hemen ardından Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik tarafından WhatsApp üzerinden mesaj gönderildiği tespit edildi.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara Çukurambar’da tetikçi Eray Özyağcı tarafından vurularak öldürüldü. Cinayeti azmettirmekle suçlanan MHP yöneticisi Tolgahan Demirbaş, olaydan bir gün sonra saat 23.45’te gözaltına alındı. Demirbaş’ın o dönemde MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığı ve bu gözaltı tutanağının yok edildiği iddiaları basına yansıdı. Demirbaş ve Kılavuz bu iddiaları yalanladı. Ancak Ayhan Bora Kaplan suç örgütü dosyası kapsamında tutuklu bulunan polis şefi Kerem Gökay Öner, Demirbaş'ın sokakta değil, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

1.jpg

ÇELİK NEDEN MESAJ ATTI?

Demirtaş’ın dijitallerine ilişkin bilirkişi raporuna göre, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, 30 Aralık 2022’de gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş’a, 1 Ocak 2023'te saat 00:25’te WhatsApp üzerinden bir mesaj gönderdi. Saat 02:00’den sonra Demirbaş'ın telefonunun tamamen kapandığı ve büyük olasılıkla gözaltına alınan polisler tarafından telefona el konulduğu belirtildi.

Raporda görüşme trafiği yer almasına rağmen, mesaj içeriği hakkında herhangi bir bilgiye yer verilmedi. Bu nedenle Çelik’in Demirbaş’a ne yazdığı hala bir soru işareti olarak duruyor.

ABK SORUŞTURMASINDAN TUTUKLU

Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün iki numarası olmakla suçlanan Serdar Sertçelik, gizli tanık olup tahliye olduktan sonra yurtdışına kaçmış ve adı geçen emniyet müdürleri tarafından hükümet üyeleri aleyhinde ifade vermeye zorlandığını iddia etmişti .Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ile yardımcısı Şevket Demircan, Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütüyle bağlantılı oldukları iddiasıyla geçen mayıs ayında görevlerinden alınmıştı. Görevden alınmalarından bir süre sonra gözaltına alınan Organize Suçlardan Sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, Organize Şube komiseri Ufuk Gültekin'in arasında bulunduğu 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemede 19 Mayıs’ta tutuklandı.

Tutuklanan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in yerine Yavuz Doğan getirilmişti.