Sinan Ateş'in annesi ve eşi karara isyan etti

Sinan Ateş'in annesi ve eşi karara isyan etti

Savcı, Sinan Ateş hakkındaki mütalaasını sundu ve 3 kişinin serbest bırakılmasını talep etti. Duruşma sonrası, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve annesi Saniye Ateş, karara karşı çıktı ve adalet çağrısında bulundu.

Ankara’daki suikast sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in davasında mütalaa açıklandı. Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı, 3 sanığın beraatini istedi ve diğer sanıkların iddianamede yer alan suçlardan cezalandırılmalarını talep etti. Dava, esas savunmaların alınması için 30 Eylül’e ertelendi.

Mütalaanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Ayşe Ateş ve Saniye Ateş, karara tepki gösterdi. Eşi ve annesi, adalet çağrısında bulunarak kamuoyuna seslendiler.

ayse-ates-9.jpg

Ayşe Ateş şunları söyledi:

"Değerli basın mensupları, bu dosyanın acele kapatılmak istendiği, tüm delillere rağmen siyasi bağlantıları örtbas etmeye çalışan bir yargı süreci ile karşı karşıyayız. 19 ay boyunca tek kişilik hücrelerde kalan tutuklulara, ezberletilmiş ortak ifadelerle bu siyasi cinayeti adi bir cinayet gibi göstermeye çalışan karanlık güçlerle savaşıyoruz.

sinan-atesin-annesi-ve-esi-karara-isyan-etti-karanlik-guclerle-savasiyoruz-uamk.webp

Eğer yargı süreci bu hızda devam ederse, Sinan Ateş suikasti davası tarihin en kısa süreli siyasi cinayet davası olarak kayıtlara geçecektir. Bu şartlar altında, milletimizin yanımızda olmasını, devletimizin arkamızda durmasını ve adil yargılamanın sağlanmasını talep ediyoruz. Dosyaların birleştirilmesini ve tüm suçluların yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü bu siyasi cinayet tüm karanlık yönleriyle aydınlatılmadan Türkiye daha büyük bir karanlığa sürüklenecek. Bu cesaret, yeni siyasi cinayetlerin kapısını aralayacak ve Türk milleti yeni Bengisular ve Banuçiçeklerle tanışacak.

sinanatesuzunjpg-325ur-ukrkiew7vketzolw.jpg

Türk milletinin yeni Ayşe Ateşleri olacak. Bugün susturulan gazeteciler yarın öldürülecek. Yeni eylem planlarını sosyal medyada duyurdular ve bu cinayetleri dile getirenleri hedef aldılar. Eğer bu yargılama süreci bu şekilde devam ederse, yaşanacakların açık olduğunu düşünüyorum. Değerli basın mensupları, karanlık her gün kendini daha fazla hissettiriyor. Bu siyasi cinayet dosyasında, Ülkü Ocakları ve MHP içerisine sızmış karanlık güçlere dair her türlü bulgu mevcut."

Ayşe Ateş, dosyada geçen ve medyaya yansıyan bulguları özetleyerek, kişisel verilerin kötüye kullanıldığını belirtti ve güvenlik zaafiyetine dikkat çekti. Adaletin bir an önce sağlanmasını ve tüm suçluların yargılanmasını istedi.

Saniye Ateş ise şöyle konuştu:

"Katiller serbest. İki çocuğumu yetim bıraktılar. Oğlumun öldürülme sebebini açıklayacaklar mı? Bu kadar kısa sürede mahkeme nasıl biter? Kanun bizler için yok mu? Kızımı ve gelinimi tehdit etmeye devam ediyorlar. Bu dava kapanırsa daha çok Sinan Ateş ölecek."