Sinan Oğan’dan Kılıçdaroğlu itirafı. Ne teklif ettiğini ilk kez açıkladı

Sinan Oğan’dan Kılıçdaroğlu itirafı. Ne teklif ettiğini ilk kez açıkladı

Seçim gecesinin bilinmeyenlerini açıklayan Sinan Oğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu itirafı ortalığı karıştırdı.

Cumhurbaşkanlık seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen Sinan Oğan’ın sonraki süreçte Cumhur İttifakı ile arasında kara bulutlar gezindi. Seçimin ardından tek olarak çalışmalarını sürdüren Oğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i hedef alarak gündemde yer edinmeye devam etti.

@KulisTivi's video Tweet

Oğan, son olarak Özel’e “Sizin Millet İttifakı'nız vardı. Neden bu ismi bıraktınız da bizim ismimizi kullanmaya başladınız? Artık mekan sahibi geri geldi. Sizi artık sahneden alalım Sayın Özel” diyerek eleştirmişti.

Saray gibi eviyle yeniden gündem olan Oğan’ın TV100 ekranlarında katıldığı canlı yayında seçimin bilinmeyenlerini anlattı. Oğan’ın CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söyledikleri dikkat çekti.

Picture background

“SAKIN 49 BUÇUKTAN 50 YAPMAYA KALKIŞMAYIN”

Seçimde neden Erdoğan’ı desteklediğini açıklayan Oğan “İlk tur seçim gecesinde ben Sayın Erdoğan'a haber gönderdim. Dedim 'Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın. Bu ülkenin bu ekonomik krizde birinci turda çok zayıf bir şekilde çok cüzi bir miktarda kazanmasına vesile olmayın.' Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir” dedi.

Picture background

KILIÇDAROĞLU OĞAN’A NE TEKLİF ETTİ?

Kılıçdaroğlu'nun kendisine destek vermesi karşılığında Ümit Özdağ'a verdiğinden daha çok şey vaat ettiğini itiraf eden Oğan, teklifi şöyle açıkladı: Kılıçdaroğlu'nun teklifini kabul etseydim bakanlıklarım olacaktı. Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık alacaktım.

KILIÇDAROĞLU'NUN TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ve 3 bakanlık teklif ettiğini açıkladı.