Sivas Uluslararası Film Festivali’nde 2 bin 328 eser yarışacak

Sivas Uluslararası Film Festivali’nde 2 bin 328 eser yarışacak

Sivas'ta düzenlenecek olan Uluslararası Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Birçok ülkeden başvurunun yapıldığı festivalde, 2 bin 328 eser yarışacak.

Sivas Valiliği'nin himayelerinde ve İletişim Fakültesi'nin öncülüğünde ilk kez düzenlenecek olan uluslararası film festivali, 27-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival kapsamında çeşitli etkinlikler planlanmış durumda. Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek'in başkanlığında yapıldı.

Vali Yılmaz Şimşek toplantıda, “7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sivas, tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra eşsiz doğası, geleneksel el sanatları ve yöresel mutfağı ile de öne çıkmaktadır. Şehrimiz bu zenginlikleriyle filmlere, belgesellere ve dizilere konu olmuştur. Sivas’ın güzelliklerini ve zenginliklerini tanıtmak için sanatsal etkinlikler önemlidir. Bu doğrultuda İletişim Fakültesi öncülüğünde, Valiliğimizin desteğiyle ilk kez bir film festivaline ev sahipliği yapacağız. Festivalimiz 27 Mayıs’ta başlayacak ve 31 Mayıs’ta sona erecek. Bu festivalin, Sivas’ta bir kültür sanat rüzgarı estirerek sinemaya ilgi duyan öğrencileri, akademisyenleri ve sektör profesyonellerini bir araya getireceğine inanıyorum” dedi.

Festivalin detayları hakkında bilgi veren İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Onur Taydaş, “Kasım ayında bu yola çıktık ve Sivas’ta uluslararası bir film festivali düzenleyerek şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak istedik. 10 Mart 2024 tarihinde başvuruları almaya başladık ve dünyanın birçok yerinden 2 bin 328 başvuru aldık. Ön jüri değerlendirmeleri sonucunda 10 finalist belirlendi ve bu değerlendirmeler jürilere gönderildi. Festivalde, kurmaca ve belgesel alanlarında birincilik ödülleri ve jüri özel ödülleri takdim edilecek. Tanıtım süreçlerimiz devam ediyor ve festivalde söyleşiler, film gösterimleri, açık hava film gösterimleri ve konser gibi etkinlikler olacak” şeklinde konuştu.