Siz bu resimdekini görebiliyor musunuz? Emniyeti etiketleyip yayınladılar

Siz bu resimdekini görebiliyor musunuz? Emniyeti etiketleyip yayınladılar

Ormanlık alandaki fotoğraftaki kamuflaj, görenleri hayrete düşürdü. Göremeyenler birbirine sordu, görenler dikkatin zevkini çıkardı.

Antalya Hakkında isimli sosyal medya hesabından emniyet etiketlenerek yapılan bir paylaşım dikkat çekti. Paylaşımda “Görebilen var mı?” sorusu sorularak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi hesabı etiketlendi.

ekran-goruntusu-2024-07-04-153104.png

Ormanlık bir ağaçta kaydedilen gift tarzındaki hareketli fotoğrafta yeşil dalların arasında yer alan kamuflaj asker “Görebilen var mı?” sorusu ile soruldu. Sosyal medyada görenlerin uzun uzun incelediği görüntüde askerin nerede olduğunu ise çoğu insan bulamadı.

whatsapp-image-2024-07-04-at-15-16-13.jpeg

Tamamen ormanlık alanda yeşil renginin hakim olduğu alanda, kamuflaj askeri fark etmek neredeyse imkansız hale geldi. Bazı sosyal medya kullanıcıları askerin hiç olmadığını savunurken, bazıları askerin ağacın tam dibindeki köşede olduğu savundu.

KAMUFLAJ NEDİR? NE İÇİN KULLANILIR?

Görünmezliğin sanatı olarak bilinen kamuflaj, bir gizlenme ve saklanma yöntemidir. Temel olarak, normalde kolaylıkla fark edilebilen bir organizma veya objenin çevresiyle uyum sağlayarak görünürlüğünü azaltmayı hedefler. Bu strateji, savaş alanlarında ve doğal yaşamda düşmandan saklanmak veya düşmanı şaşırtmak amacıyla kullanılır.

Ghillie Suit Accessory Kit | Military.com

Özellikle askeri alanda, askerlerin ve araçların kamuflaj desenleriyle kaplanması, düşmanın onları tespit etmesini zorlaştırır. Askerî kıyafet kamuflaj desenleri arasında “Hayalet ordu, Mimikri, Gemi kamuflajı, Uçak kamuflajı, zooloji yer alır.

Army Wants a Lightweight Ghillie Suit for Snipers | Military.com