Slack uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Slack uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

Popüler uygulama Slack nedir? Slack uygulaması nasıl kullanılır? Ücretli midir? İşte Slack rehberi...

Birçok şirketin tercih ettiği Slack programı nedir? Slack uygulaması ne işe yarar? Slack nasıl kullanılır? Bu soruların yanıtlarını merak ediyorsanız, sizler için hazırladığımız “Slack nedir, nasıl kullanılır?” rehberine göz atabilirsiniz.

SLACK NEDİR VE KİMLER KULLANIR?

Kanadalı bir geliştirici tarafından oluşturulan Slack, bulut tabanlı bir iş birliği uygulamasıdır. Discord’a benzer bir yapıya sahip olan Slack, iş takibi ve ekip çalışması için en bilindik ve kullanışlı araçlardan biridir. Peki, Slack nasıl kullanılır ve hangi özellikleri barındırır?

006-slack-app-logo-on-phone-2021.webp

SLACK NASIL KULLANILIR?

İşiniz için kurduğunuz bu platformda birden fazla kanal oluşturabilirsiniz. Farklı sohbetler için farklı kanallar ve üyeler atayabileceğiniz Slack, bu kanallarda sürükle-bırak yöntemiyle dosya paylaşımı yapmanıza, mesajlaşmanıza ve görsel içerikler paylaşmanıza olanak tanır. Ayrıca, 30'dan fazla programlama dilini destekleyen Slack, kod paylaşımına da izin verir.

Slack, BitBucket, Dropbox, Google Hangouts, GitHub ve Google Drive gibi birçok uygulamayla entegre çalışarak bu araçların özelliklerini kendi bünyesinde sunar. Sıkça kullanılan Excel dosyalarını da destekleyen Slack, ofis çalışanlarına büyük kolaylık sağlar. Yardımcı uygulamaları "Apps" sekmesi altında toplayan Slack, çeşitli bildirimler ve hizmetler almayı mümkün kılar.

1-rj8mpthhrdr7bu5gzd82hw.png

EKSTRA ÖZELLİKLER

Sesli ve görüntülü sohbet kurma özelliğine sahip olan Slack, özel mesajlaşma (DM), mesaj arşivleme ve mesajlar arasında arama yapma gibi özellikleri de sunar. Şu an için 6 dil desteği bulunan Slack'in, ne yazık ki Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

KULLANIMA BAŞLAMA

Tek bir üyelikle giriş yapabileceğiniz Slack, genel ya da özel kanallar kurmanıza olanak tanıyarak iş ortamınızı dijital platforma taşımanızı sağlar.