Son dakika... Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Kapkara dumanlar gökyüzünü kapladı

Son dakika... Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Kapkara dumanlar gökyüzünü kapladı

Son dakika... İstanbul Pendik'te bulunan Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler yerleşim yerlerine doğru ilerliyor.

Aydos Ormanı’nda yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Orman yangınıyla ilgili sosyal medyada paylaşımlar yapılırken, görüntülerde alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlediği görülüyor.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Öte yandan yangın söndürme helikopteri de havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.

HEM KARADAN HEM HAVADAN DESTEK

Ekipler, büyük bir kontrol sağlamak amacıyla hem karadan hem de havadan müdahaleye devam ediyor. Polis, çevrede güvenliği büyük ölçüde sağlarken, bölgesel araç bağlantılarını koordine ediyor. Çevre ilçelerden gelen sulama araçları ve kepçeler de yangının söndürülmesine destek veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 13 itfaiye grubu, 30 araç ve 88 personel yangına müdahale ediyor. İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Asayiş, Sağlık ve Orman ekipleri de olay yerindeki çalışmalara devam ediyor.

4 HEKTARLIK ORMANLIK ALAN ETKİLENDİ

Pendik Aydos Ormanı'nda çıkan yangın hakkında İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 14.00 civarında Pendik-Aydos Ormanı'nda patlama meydana geldi. Yangına Orman Müdürlüğü ve ilgili birimler hızla müdahale etti. Yangına 2 yangın söndürme uçağı, 4 helikopter, İtfaiye, AFAD, emniyet ve diğer ilgili birimlerden oluşan toplam 78 ekip ve 159 personel ile müdahale edilmektedir" denildi.

tg.jpg

6y-001.jpg

83992-1.jpg

83992-2.jpg

83992.jpg