Son dakika. Dilan Polat'ın tahliye talebine ret

Son dakika. Dilan Polat'ın tahliye talebine ret

Son dakika...Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi. Gazeteci Seyhan Avşar ise sosyal medyadan Dilan Polat davasına ilişkin tebliğ edilen bir kararın olmadığını öne sürdü.

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın tahliye edilip edilmeyeceği merak konusu olmuştu.

Evrakları eksik olan ve yeniden değerlendirmeye alınan tutuklu sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın tahliye talebi reddedildi.

dilan-polat-cccl-cover.jpg

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın davasına ilişkin 908 sayfalık MASAK raporu düzenlenmesinin ardından, Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar yetkisinin sadece Engin Polat ve babası Sezer Polat'ın bulunduğu belirlendi.

Evrakları eksik olan ve bugün yeniden değerlendirilmeye alınan Dilan Polat'ın, tahliye olması beklenirken, mahkeme tarafından tahliye talebine ret kararı verildi.

763859image1.jpg

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve sonrasında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin de dahil olduğu şüphelilerin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuştu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirtilmişti. Bu para, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilip, son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve araç alımları için kullanılmıştı.

dilanpolat-enginpolat-1.jpeg

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyip, İstanbul merkezli olarak Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Ayrıca, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin, Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını vermesi ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışılması da tespit edilmişti.

dilan-polat-ve-engin-polat-tutuklandi-1.webp

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklanmış, hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

1084891827-0-4-797-452-1920x0-80-0-0-e05fb5ef09e6734a31606ca7eb0c2a58.jpg

"HENÜZ NET BİR KARAR YOK"

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar, sosyal medya hesabından Dilan Polat davasına ilişkin, eksik evrakların tamamlandığı ve dosyanın mahkemeye gönderildiğini fakat Polat'ın avukatlarına tebliğ edilen net bir karar olmadığını iddia etti.

Seyhan Avşar'ın 'X' platformundan paylaştığı bilgilerde;

"Dilan Polat'ın tutukluluğuna geçen hafta itiraz edildi. Dosyayı inceleyen Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi kendilerine tek bir dosyanın gönderildiğini, raporlara ilişkin klasörlerin eksik olduğunu ve bu aşamada değerlendirme yapılamayacağını belirtti.

Dosya bugün tüm klasörleriyle beraber Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Polat ailesinin avukatlarına tebliğ edilen bir karar henüz yok. Ancak adliyede görevli arkadaşlarımız tahliye talebinin reddedildiğini belirtiyor.

Malum bazen dosya okunmadan da karar belli oluyor ya güzel ülkemde. Ya öyle bir durum yaşanıyor ya da itirazın reddedildiği haberi tamamen yanlış. Bugün belli olur diye düşünüyorum." ifadelerine yer verildi.

00.jpg