Son dakika...Emeklilikte köklü değişiklik

Son dakika...Emeklilikte köklü değişiklik

KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilik sisteminde köklü değişiklik çalışmaları yapıldığına dair iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı ve gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, emeklilik sisteminde köklü değişiklik çalışmaları yapıldığına dair iddialara yanıt verdi.

Erdoğan "Yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız... Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret" dedi.

Erdoğan’ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Grup Başkanımız Abdullah Güler gerekli açıklamaları yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını açıkladı. Bütün bunlara rağmen muhalefet bakıyorsunuz, düşünmeden, görüşmeden, konuşmadan “asgari ücret 17 bin” diyor.

Bunların sırtında maalesef küfe yok. Biz ölçüyoruz, biçiyoruz. Nasıl bu işi ekonomik dengeleri bozmayacak biçimde götürürüz? Buna bakıyoruz, adımlarımızı da buna göre atıyoruz.

Onun için de yeni yasama döneminde inşallah bu konuyu gündeme alacağız. O şekilde de yola devam edeceğiz. Grup başkanımız ne açıkladıysa gündemimizde o konular var, gerisi söylentiden ibaret."

ABDULLAH GÜLER EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI AÇIKLAMIŞTI

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılacağını açıkladı. Güler, bu düzenlemenin bütçeye 33 milyar 200 milyon lira maliyet getireceğini ve aylığı 12 bin 500 lira altında kalan 3 milyon 703 bin 788 emeklinin bu değişiklikten yararlanacağını belirtti.