Son dakika Erdoğan'dan flaş Trump açıklaması

Son dakika Erdoğan'dan flaş Trump açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suikaste uğrayan Trump hakkında flaş bir açıklama yaptı.

Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğradı. 7 el silah sesine benzer patlama sesinin duyulmasının ardından Trump, kulağından yaralandı. Patlamalar devam ederken korumalar kürsüye atlayarak, Trump'ın etrafını sardı.

Trump suiakst görüntüleri | Donald Trump vuruldu mu, son dakika saldırı gelişmeleri... - Ekonomim

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.

Trump'ın mitinginde silahlı saldırı - Son Dakika Haberleri

Trump'ın sözcüsü yaptığı açıklamada "Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a yapılan saldırıyı kınayarak, sosyal medya hesabından şöyle seslendi: ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.

ekran-goruntusu-2024-07-14-104609.png