CHP'nin kurultay tarihi belli oldu!

CHP'nin kurultay tarihi belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38. Olağan Kurultay'ın tarihi kesinleşti. CHP'nin kurultayı 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak. Tüzük kurultayı ise 25-26 Kasım'da yapılacak.

CHP MYK, 38. Olağan Kurultayı’nın 4-5 Kasım’da düzenlenmesi kararını almıştı. Karar, Parti Meclisi toplantısında bugün onaylandı.

Şu ana kadar 16 il kongresinin tamamlandığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde 38. Olağan Kurultay'ın tarihi kesinleşti. Büyük kurultay 4-5 Kasım tarihlerinde yapılacak.

TÜZÜK KURUTAYI, OLAĞAN KURULTAY’DAN SONRA DÜZENLENECEK

Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP’de tüzükte de değişikliğe gidilecek. Parti içi tartışmalardan etkilenmemesi için Tüzük Kurultayı’nın Olağan Kurultay’dan sonra yapılması görüşü MYK’da öne çıktı. Buna göre, Olağan Kurultay’dan yaklaşık 15 gün sonra Tüzük Kurultayı’nın düzenlenmesi bekleniyor.

Parti üyelerinin düşüncelerini toplayan Tüzük Komisyonu, yaklaşık 11 bin görüş aldı. CHP örgütleri de konuya ilişkin toplantılar yaptı. Komisyon eylül ayının sonuna kadar taslak bir tüzük hazırlayacak. Hazırlanan tüzük, Kılıçdaroğlu’na sunulacak ve kurultayda tartışmaya açılacak.

CHP'de şu ana kadar İzmir, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bingöl, Bursa, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karaman, Konya, Muş, Niğde, Rize ve Şanlıurfa olmak üzere 16 ilin il başkanı seçildi. Partide hafta sonu ise Ankara, Aksaray, Bilecek, Balıkesir, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kars, Malatya, Manisa, Mersin, Siirt ve Tokat il başkanları belirlenecek.

İlgili Haberler