Son dakika... İstanbul Merter'de E-5 üzerinde korkutan yangın!

Son dakika... İstanbul Merter'de E-5 üzerinde korkutan yangın!

Son dakika... İstanbul Merter'de E-5 kenarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

Son dakika... İstanbul Merter'de E-5 karayolu kenarında yangın çıktı. Milli Gazete'nin haberine göre, İstanbul Zeytinburnu ilçesindeki Merter bölgesinde kuru otların tutuşması sonucu yangın hızla yayıldı.

Yangının büyümesi üzerine itfaiye ekipleri olay yerine gelerek müdahaleye başladı. Yangının çevredeki ulaşımı ve güvenliği nasıl etkilediği konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

istanbul-merterde-yangin-awcd.webp

Çıkan yangın sonrası olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin, yangına müdahale ettiği kaydedildi.

AKARYAKIT İSTASYONUNA SIÇRAMA İHTİMALİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde de, Balçık Mahallesi Organize Caddesi'nde bulunan bir palet fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangının fabrikanın yakınındaki bir akaryakıt istasyonuna sıçrama riskine karşı, 45 itfaiye aracı ve 124 personel yoğun çaba gösterdi.

1frwkavsckqymz0rhi87bq.webp

Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen bir itfaiyeciye ambulansta müdahale edildi. Fabrikadan yükselen dumanlar ilçenin çeşitli yerlerinden görülürken, ekipler fabrikada soğutma çalışmalarına devam ediyor.

4wywtdny6uoikow9dnknua.webp

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangına AFAD, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini belirtti. Vali Yavuz, aşırı sıcaklar nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, "Palet fabrikasında çıkan yangın itfaiyelerimizin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Emeği geçen ekiplerimize çok teşekkür ediyorum," ifadelerini kullandı.