Son dakika... İYİ Partili Nimet Özdemir istifa etti

Son dakika... İYİ Partili Nimet Özdemir istifa etti

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa etti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, partisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından aktardı. Özdemir, "İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım" dedi.

Özdemir'in istifasıyla İYİ Parti'nin vekil sayısı 33'e düştü.

“İYİ PARTİ’DEN, GÖNÜL BAĞIMI KOPARDIĞIM İÇİN AYRILMIŞ BULUNMAKTAYIM”

Özdemir, şu ifadeler yer verdi:

“Kamuoyuna; Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım.

Bir Vekil olarak, sadece beni seçenlerin, seçim bölgemdeki vatandaşlarımızın değil, bütün Türkiye’nin Vekili olduğumun bilincindeyim.

Seçim kampanyamı; Yetiştirme Yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda olan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımıza çare olacak mücadele için girdiğimi, bu vesileyle de Vekilliği kazandığımı biliyorum.

Sözünü verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlara çare olmak adına çalışmalarıma devam edeceğimden emin olun.

Benim için önemli olan; değerlerimden, inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmak. Bundan sonraki Vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Bana oy verenleri utandırmayacağım.

Saygılarımla.”

iyi-parti-istifa.png

NİMET ÖZDEMİR KİMDİR?

Nimet Özdemir, 1970 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladıktan sonra Conley Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. 2008 yılında inşaat sektöründe bir şirkette kurucu ortak olarak görev almış ve 2015 yılında kule vinç kiralama alanında iki şirket daha kurmuştur. Bu şirketler kısa sürede sektördeki önde gelen firmalar arasında yerini almıştır. 2020 yılında inşaat malzemeleri alanında yeni bir şirket kurarak iş dünyasındaki faaliyetlerine devam etmektedir.

Siyasi alanda, 2017 yılında İYİ Parti'ye katılmış ve İstanbul il ve ilçe delegeliği, Ümraniye İlçe yöneticiliği ve İstanbul Toplumsal Politikalar Başkanlığı Şehit Gazi Komisyon Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikaları Başkanlığı'nda hayvan hakları, STK ve derneklerle ilgili başkan yardımcılığı yapmıştır. İYİ Parti platform yöneticisi ve gönüllüsü olarak da çalışmalara katılmıştır. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.

iyi-partili-nimet-ozdemir-yemini-sirasinda-ataturk-diyerek-yukseld-ada53509.webp