Son dakika...Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem

Son dakika...Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem

AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

Kahramanmaraş'ta şiddetli deprem

Kahramanmaraş'ta sabah 09.02'de 3,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık yarım saat sonra, 09.31'de ise 5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı yaşandı.

640xauto.webp

AFAD'ın verilerine göre, her iki depremin de merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olarak belirlendi. İlk depremin derinliği 6,26 km, ikinci depremin ise 7 km olarak kaydedildi.

Çevre illerden de hissedilen deprem, büyük korkuya neden oldu.

ekran-goruntusu-2024-09-07-094809.png

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuz durum olmadığını söyledi.

Ünlüer, şu ifadelere yer verdi:

"Pazarcık ilçemizde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun"

ekran-goruntusu-2024-09-07-095318.png

"BURASI ARTÇİ AKTİVİTELERİNİN YOĞUN OLARAK YAŞANDIĞI BİR BÖLGE"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Habertürk canlı yayınına bağlanarak "Bir haberci diye bakmak doğru değil. O bölge zaten yıllarca sürecek bir artçı aktivitesine sahne olacak diye bunu yaşıyoruz. Çok sayıda artçı oluyor. Burası artçı aktivitelerinin yoğun olarak yaşandığı bir bölge. Her gün oluyor ama 5 olunca dikkatimizi çekiyor. Bu bölgedeki bu depremler normal" ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

ekran-goruntusu-2024-09-07-102501.png

BELEDİYE BAŞKANI GÖRGEL: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel de açıklamasında "Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Şu an için olumsuz bir ihbar yok. Rabbim beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-09-07-102530.png