Son dakika... Suriye kabul etti Özel Şam'a gidiyor

Son dakika... Suriye kabul etti Özel Şam'a gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Suriye yönetiminin CHP lideri Özgür Özel'in ziyaret istediğini kabul ettiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Halk TV'de Gözde Şeker'in sunduğu "Yeni Bir Sabah" programında konuk oldu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Suriye ziyareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bulut, AKP iktidarının Suriyeli sığınmacılar krizi ve Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi konusunda yarattığı sorunları hatırlatarak, Özel'in bu meseleleri çözmek için Suriye'ye gideceğini belirtti.

01.jpg

Bulut, Şam yönetimi ile temas kurduklarını ve ziyarete olumlu yanıt aldıklarını ifade etti.

58.jpg

"OLUMLU CEVAP GELDİ"

CHP'li Bulut şu ifadeleri kullandı:

"Görüşme niyetine ilişkin bu konuların çözümü, niyet ifadesi karşılık buldu. Bundan sonra sadece şartların olgunlaşması, nerede görüşme hangi tarih bunlar konuşulacak. Biz görüşme talebimizi ilettik Şam'dan da olumlu cevap geldi"

besar-esaddan-ozgur-ozele-olumlu-yanit-smru.webp

"ESAD'I İKNA EDEBİLİRİM"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı bir açıklamada Erdoğan ile Esad arasında arabuluculuk yapabileceğini belirterek, "Önce Esad Türkiye ile masaya oturmaya ikna edilmeli. Ben Esad'ı masaya oturmaya ikna edebilirim. Yeter ki Erdoğan'ın böyle bir niyeti olsun. Erdoğan'ın son açıklamasından da görüyoruz ki bizim burada attığımız adımlar Erdoğan'ı da cesaretlendiriyor. Bu mesele Türkiye'nin en yakıcı sorunu, sığınmacı sorununu bizim öncelikli meselemiz." sözlerini kullanmıştı.

Ayrıntılar geliyor...