Sultangazi Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları devam ediyor

Sultangazi Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları devam ediyor

Sultangazi Belediyesi’nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları, yaz boyunca devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde düzenlenen bu kursları başarıyla tamamlayan yüzlerce kişi, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

Sultangazi Belediyesi, hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenler için yaz aylarında da eğitimlerine devam ediyor. Bu kurslar sayesinde katılımcıların sosyal hayatta daha aktif rol almaları ve aile ekonomisine katkı sağlamaları hedefleniyor. Kurslara 14 yaş üzerindeki herkes katılabiliyor. Dikişten modelistliğe, tırnak süslemeden takı tasarımına, konuşan yaş pasta yapımından ileri seviye Excel eğitimine kadar 17 farklı branşta eğitimler veriliyor.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, kursların önemine vurgu yaparak, “Sultangazi Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarımız, komşularımızın yoğun talebi üzerine yaz aylarında da sürüyor. Bu kurslar, vatandaşlarımızın yeteneklerini geliştirmelerine ve istihdama katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Kursiyerlerimiz, aldıkları eğitimlerle hobilerini mesleğe dönüştürüyor ve böylece aile bütçesine de katkıda bulunuyor. Teorik ve pratik eğitimlerin verildiği kurslarımızda, katılımcılar yaz boyunca kendilerini geliştirmeye devam edecekler” dedi.