Tarihi Çan Kulesi ve Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası restore edilecek

Tarihi Çan Kulesi ve Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası restore edilecek

Nevşehir'in eski Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan ve 1930'lu yıllardan itibaren uzun yıllar ilkokul olarak hizmet veren tarihi bina ve avlusundaki 19. yüzyıldan kalma Çan Kulesi, Nevşehir Belediyesi tarafından restore edilerek turizme kazandırılacak.

Nevşehir Belediyesi, Belediye Başkanı Rasim Arı'nın ilk döneminde Nevşehir Kalesi altında yer alan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir ile Meryem Ana Kilisesi'ni turizme kazandırdı.

Şimdi de şehir merkezindeki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla, eski Damat İbrahim Paşa İlkokulu binası ve avlusundaki Çan Kulesi'nin restorasyon çalışmalarına başladı.

1930'lu yıllardan 1990'lı yılların sonuna kadar okul olarak hizmet veren Damat İbrahim Paşa İlkokulu ve 19. yüzyıldan kalma 4 katlı Çan Kulesi, restore edilerek bölge ve Türk turizmine katkı sağlayacak.

Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri, bölgede yaşayan Rumlardan günümüze kalan nadir yapılardan biri olan tarihi Çan Kulesi ve Damat İbrahim Paşa İlkokulu binasının restorasyonu öncesinde doğru yöntem ve yaklaşımları belirlemek için, bölgede daha önce yaşayan vatandaşların desteğini bekliyor.