Tarihi çarşıda bayram hareketliliği

Tarihi çarşıda bayram hareketliliği

Kırşehir'de, tarihi değerleriyle ünlü Uzun Çarşı'da esnaf bayram öncesinde hazırlıklarını tamamladı, vatandaşlar ise alışverişleriyle çarşıda hareketlilik yaşanmasını sağladı.

Kırşehir'in Ahiliğin başkenti olarak bilinen şehrinde, uzun yıllardır esnaf tarafından kullanılan ve yeni iş merkezlerinin faaliyete geçmesiyle yenilenen Uzun Çarşı, vatandaşların alışverişte tercih ettiği önemli bir nokta haline geldi. Osmanlı döneminden kalan bu tarihi çarşı, şehrin ticaretinin merkezi konumunda bulunuyor. Bayram öncesinde vatandaşlar alışveriş için bu tarihi çarşıyı tercih ederken, esnaf da bayram hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileyletmek için Uzun Çarşı'yı tercih eden Ömer Yılmaz, çarşıda alışverişlerin erken başladığını belirtti.

aw220594-02.jpg

Esnaflar arasında yoğun mesainin yaşandığı bir diğer nokta ise bıçak bileyicisi Murat İşeri oldu. İşeri, "Bütün esnaf iş yapıyor ama Kurban Bayramı öncesinde bizlerde ciddi oranda iş yoğunluğu var" dedi.

aw220594-04.jpg

Ünsal Gümüş ise "Bıçakçı, baharatçı, hırdavatçı herkesin işi artıyor" diyerek, çarşıda talebin yoğunlaştığını ifade etti. Edmre Altuner adlı esnaf ise kurban hazırlıklarında özellikle bıçakçıların yoğun mesai harcadığını belirtti ve esnaflar ile vatandaşların bayram sürecinde kardeşlik ve sevgiyle imece usulüyle çalıştıklarını vurguladı, bayramın bu anlamda birlik ve beraberlik getirmesini diledi.