Tarihi Çarşıda Kurban Bayramı alışverişi hızlandı

Tarihi Çarşıda Kurban Bayramı alışverişi hızlandı

Kırşehir'de, tarihi dokusuyla ünlü Uzun Çarşı'da esnaf bayram hazırlıklarını tamamladı, vatandaşlar ise alışverişleriyle çarşıya yoğunluk kattı.

Ahiliğin merkezi Kırşehir'de, yüzyıllardır esnafın gözde mekânı olan Uzun Çarşı, yeni iş merkezlerinin açılmasıyla yenilenen yüzüyle alışverişin odak noktası haline geldi. Osmanlı döneminden kalan bu tarihi çarşı, şehrin ticaret merkezi konumunda.

Bayram öncesinde vatandaşlar alışveriş için yine bu çarşıyı tercih ederken, esnaf da hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı öncesi bıçaklarını bileyletmek için çarşıya gelen Ömer Yılmaz, alışverişlerin erken başladığını belirtti.

En yoğun mesaiyi bıçak bileyicisi Murat İşeri yaparken, "Tüm esnaf iş yapıyor ama Kurban Bayramı öncesinde bizde iş yükü ciddi oranda artıyor" dedi. Bıçakçı, baharatçı, hırdavatçı gibi esnafların bayram öncesinde artan talepten nasibini aldığını söyleyen Ünsal Gümüş, çarşıda kardeşlik ve sevgiyle imece usulünün uygulandığını belirtti. Edmre Altuner ise, bıçakçıların kurban hazırlıkları sırasında yoğun mesai yaptığını vurgulayarak, bayramın esnaflar ve vatandaşlar için kardeşlik getirmesini diledi.