Tarihi eserlerin üzerine çıkıp fotoğraf çekildiler! Sosyal medyada gündem oldu

Tarihi eserlerin üzerine çıkıp fotoğraf çekildiler! Sosyal medyada gündem oldu

Efes Antik Kenti'nde, tarihi eserlerin üzerine çıkılarak çekilen fotoğraflar tepkilere yol açtı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, bir grup kadın Efes Antik Kenti'ni ziyaret ederken tarihi eserlerin üzerine çıkarak fotoğraf çekti.

Çevredeki diğer ziyaretçilerin uyarılarına rağmen kadınlar dikkate almadı. Kaydedilen videoda bu anlar anbean görüntülendi. Videodaki genç kadının "Kimse bir şey demedi" şeklindeki tepkisi, sosyal medyada gündem oldu.

123

Sosyal medyada bu görüntülerle ilgili tepkiler çığ gibi büyüdü. Bir kullanıcı, "Bu nasıl bir saygısızlık?" derken başka bir kullanıcı da, "Bunlar gerçekten nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar?" şeklinde yorumlarını paylaştı.

EFES ANTİK KENTİ’NE NASIL GİDİLİR?

Efes Antik Kenti'ne ulaşım için çeşitli alternatifler mevcuttur:

  • Tren: İzmir Basmane Garı'ndan kalkan Basmane-Söke veya Basmane-Denizli güzergahındaki banliyö trenleri kullanılabilir. Bu trenler Selçuk istasyonunda durarak ziyaretçileri Efes Antik Kenti'ne yakın bir noktada bırakır.
  • Araç: Adnan Menderes Havalimanı ile Efes Antik Kenti arası yaklaşık 60 kilometre mesafededir. Havalimanından araç kiralayarak veya taksi kullanarak yaklaşık 45 dakikalık bir yolculukla antik kente ulaşabilirsiniz.
  • Otobüs: İzmir'den Selçuk istikametine giden otobüslerle de Efes Antik Kenti'ne doğrudan ulaşım sağlanabilir. Bu otobüslerin Selçuk'ta bir durağı bulunmaktadır ve buradan antik kente geçiş yapabilirsiniz.

EFES ANTİK KENTİ GİRİŞ ÜCRETLERİ 2024

Efes Antik Kenti'ne giriş ücretleri 2024 yılı için şu şekildedir:

  • Efes Antik Kenti Ören Yeri Giriş Ücreti: 700 TL
  • Efes Yamaç Evleri Giriş Ücreti: 320 TL
  • Efes Deneyim Müzesi Giriş Ücreti: Yerli ziyaretçi 425 TL, yabancı ziyaretçi 850 liradır.
  • Efes Antik Kenti Otopark Ücreti: 70 TL