Tekirdağ 4'üncü Lavanta günleri başlıyor

Tekirdağ 4'üncü Lavanta günleri başlıyor

Tekirdağ'da düzenlenecek olan 4. Tekirdağ Lavanta Şenliği, 8 Temmuz tarihinde Karahisarlı Mahallesi'nde gerçekleştirilecek.

Bu etkinlik, Tekirdağ'ın tanıtımını ve ekoturizmin gelişimini desteklemeyi hedefliyor. Tekirdağ Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan şenlik, lavanta tarlalarının güzelliklerini, renklerini ve tıbbi aromatik bitkilerin kokularını doğal bir stüdyo ortamında sunarak katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, etkinliğin şehrin tanıtımında önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak, "2024 yılında dördüncü kez düzenleyeceğimiz lavanta etkinliğimizi Tekirdağ Valimizin himayesinde ve tüm kamu kurumlarının desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bu görsel şölen, yerli ve yabancı ziyaretçilere harika anılar bırakacak" şeklinde konuştu.

Tekirdağ genelinde yaklaşık bin 250 dönüm alanda lavanta üretildiğini belirten Hacıoğlu, özellikle 30 donanımlı tarlanın doğal stüdyo olarak kullanıldığını ve ziyaretçilerin burada hatıralar biriktirdiğini ifade etti. Ayrıca şehrin doğal güzelliklerini ve turistik mekanlarını da tanıtarak, lavanta tarlalarının agro-turizm ve doğa turizmi için önemli bir merkez olduğunu vurguladı.

Hacıoğlu ayrıca, Tekirdağ'ın ayçiçeği, kanola, kiraz ve bağ bozumu gibi diğer etkinliklere de ev sahipliği yaptığını ve bu etkinlikleri dönemsel olarak düzenlediklerini belirtti.

aw239895-04-001.jpg

aw239895-01-001.jpg

aw239895-02-001.jpg