Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor

Tekirdağ'da bulunan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Osmanlı, Roma, Bizans ve Trak dönemlerine ait eşsiz eserleriyle yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Kentin tarihine ışık tutan bu müze, son zamanlarda artan ilgiyle dikkat çekiyor.

Tekirdağ'ın zengin tarihine ev sahipliği yapan müzede, milattan önce ve sonra farklı uygarlıklara ait günlük yaşam eşyaları, mezarlar ve çeşitli eserler bulunuyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, müzenin 1967 yılında kurulduğunu ve içerisinde birbirinden değerli eserlerin sergilendiğini belirtti.

Hacıoğlu, müzelerin 2024 yılının ilk 5 ayında büyük bir ziyaretçi patlaması yaşadığını açıkladı. Özellikle bayram tatili sürecinde Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde yaklaşık 6 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Hacıoğlu, geçen yılın toplam ziyaretçi sayısının üçte birinin sadece 10 günlük bayram tatilinde yakalandığını dile getirdi.

mayis-2024-muzecc.jpg

Müze içerisinde yaklaşık 4 bin eserin sergilendiğini ve depolarda da 20 bin eserin bulunduğunu söyleyen Hacıoğlu, özellikle Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin ziyaretçi sayısının geçen yıla göre iki katına çıkmasını beklediklerini vurguladı. Ayrıca, kentte bulunan diğer müzelerin de artan bir ilgi gördüğünü aktardı.

Hacıoğlu, Tekirdağ'ın önemli ziyaret noktalarından biri haline gelen Rakoczi Müzesi'nin de Osmanlı'ya sığınan Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi'nin yaşadığı evden dönüştürüldüğünü ve kentin tarihine ışık tuttuğunu kaydetti. Kentteki diğer müzelerin de ilgi çektiğini belirten Hacıoğlu, özellikle yabancı turistlerin müze ziyareti yapmadan kentten ayrılmadığını söyledi.

Hacıoğlu, 2024 yılının müze ziyaretleri ve turizm açısından rekor bir yıl olabileceğini belirterek, kentin tarihine ve kültürel mirasına olan ilginin artarak devam ettiğini dile getirdi.