Telefon alanlar en çok neye dikkat ediyor?

Telefon alanlar en çok neye dikkat ediyor?

Eskişehir’de telefon satıcısı Yiğit Aytekin, cep telefonu satın alırken vatandaşların öncelikli olarak RAM ve depolama alanına dikkat ettiğini belirtti.

Cep telefonları, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte çeşitli özelliklerle donatılıyor. Bu da kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yönelik talepler oluşturuyor. Kimi vatandaşlar telefonlarını yalnızca günlük ihtiyaçları için tercih ederken, kimileri oyun veya iş amaçlı kullanacakları cihazlar arıyor. Özellikle yüksek maliyetli tamir gerektiren Amoled ekranlar yerine daha uygun fiyatlı TFT veya IPS ekranların tercih edildiği gözlemleniyor.

aw202741-06.jpg

"KİMİSİ İÇİN PARA, KİMİSİ İÇİN ÖZELLİK ÖNCELİK"

Telefon satıcısı Yiğit Aytekin, vatandaşların telefonlarını çeşitli amaçlar için kullandığını belirtti. "Kimisi telefonunu iş için, kimi ders, kimisi oyun oynamak için, kimisi de günlük normal ihtiyaçlar için kullanıyor. Oyun oynayacak kişiler cihazlarının RAM ve işlemcisine dikkat ediyor. İş için kullanacak kişiler, özellikle fotoğrafla ilgili ihtiyaçları varsa kamerasına dikkat ederler. Ya da çok hafızaya ihtiyacı olanlar bunu göz önünde bulundurur," dedi. Aytekin, katlanır telefonların daha nazik ve dayanıksız olduğunu, bu nedenle titiz kullanıcılar için uygun olduğunu, ancak tamir masraflarının yüksek olabileceğini belirtti.

aw202741-01.jpg