TFF'nin kasası Rolex saati için sıfırlandı

TFF'nin kasası Rolex saati için sıfırlandı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Montella'ya alınan doğum günü hediyesini kendi cebinden vermiş gibi övündü.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'ya doğum günü nedeniyle lüks bir saat hediye etti. Büyükekşi'nin bu jesti, saatin maliyeti nedeniyle dikkat çekti ve tartışmalara yol açtı. Hediye edilen saatin fiyatı 770 bin TL olarak TFF bütçesinden karşılandı.

Türkiye'nin Gürcistan karşısında elde ettiği 3-1'lik galibiyetin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknik Direktör Vincenzo Montella'yı arayarak tebrik etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Hocamızın doğum günü. Futbolcular maçı kazanarak ona hediye verdiler” dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise “Hocamızın doğum günü için ona saat hediye aldık” şeklinde konuştu. Montella, “Türkiye'nin galibiyeti bana en güzel hediye oldu” derken, Büyükekşi ısrarla “Saat aldık” vurgusunu yaptı.

montella.webp

Şimşek’in tasarruf tedbirleri ve yeni vergileri gündeme getirdiği bir dönemde, Montella'ya hediye edilen Rolex marka saatin maliyetinin TFF kasasından karşılandığı iddia edildi.

Gazeteci Tahir Kum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zorlu AVM’den alınan, Rolex marka saat için ödenen 770 bin TL TFF kasasından çıkıyor. Büyükekşi’nin bunu yaptığını iddia etti” dedi.

Sansürsüz Futbol YouTube kanalında da konuşan Kum, “Kol saati alabilirsiniz. Saatin arkasında Montella yazıyor. Bunun sponsordan alındığını söyleyin. Hediye alabilirsiniz, ancak Cumhurbaşkanı ile telefonda konuşurken kameralar önünde bunu açıklamak ayıp ve aymazlıktır. Oyuncular orada. Bir futbolcunun doğum gününde çiçek ve yaş pasta veremezsiniz” ifadelerini kullandı.