Topkapı Sarayı’nda bir ilk. Duyan gece yarısı koştu

Topkapı Sarayı’nda bir ilk. Duyan gece yarısı koştu

Topkapı Sarayı, kurulduğu 1924 yılından bu yana ilk kez gece saatlerinde ziyaretçilere kapılarını açtı.

Topkapı Sarayı, Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veriyor ve yeni düzenlemeyle birlikte ziyaretçiler, Bâb-ı Hümayun'dan başlayarak Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi gibi önemli bölümleri gezebiliyorlar.

Ayrıca, Harem bölümünde yer alan Karaağalar Mescidi, Valide Sultan Dairesi, III. Murat Has Odası gibi pek çok tarihi mekanı görme fırsatı buluyorlar. Sarayın üçüncü avlusunda ise Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi ve Hazine Sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

aw236801-01.jpg

Gece ziyaretleri kapsamında, Topkapı Sarayı’nın dünyaca ünlü Hazine Sergisi de yeniden keşfedilebiliyor. Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi eşsiz eserler, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. Gezi rotasında Havuzlu Teras, İftariye Kameriyesi ve Mecidiye Köşkü’nün terasından panoramik İstanbul manzarası da yer alıyor.

aw236801-03.jpg

Topkapı Sarayı Daire Başkanı İlhan Kocaman, bu özel proje hakkında yaptığı açıklamada, "Bugün Topkapı Sarayı'nda tarihi bir gün yaşıyoruz. Haftada bir gün, Cumartesi akşamları, özellikle yaz döneminde sarayın gece ziyaretlerini başlatmış bulunuyoruz. İnsanların gündüz gezdikleri bölümleri, avluları gece nasıl göründüğünü merak edenler için bu projeyi hayata geçirdik," dedi.