Türk kültürü Venezuela’da tanıtılacak

Türk kültürü Venezuela’da  tanıtılacak

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Latin Amerika'daki genişleme çalışmalarına Venezuela’yı ekleyerek, Arjantin ve Meksika'dan sonra bu ülkede de faaliyetlerine başladı.

Enstitü tarafından yürütülen eğitim diplomasisi çalışmaları kapsamında başlatılan ilk Türkçe kursları, Türkiye’nin Karakas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Büyükelçi Karamanoğlu, kursiyerlerle sohbet edip başarılar dileyerek, Enstitünün yeni binasında faaliyete başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

aw219491-03.jpg

Karamanoğlu, Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin her alanda geliştiğini ve Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ve heyetinin Türkiye ziyaretinin bu bağları güçlendirdiğini belirtti. 21-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Türkiye-Venezuela Dördüncü Ortak İşbirliği Komisyonu Toplantısı’nda çeşitli gündem maddelerinin ele alındığını ifade eden Karamanoğlu, Yunus Emre Enstitüsünün kültürel ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.

aw219491-01.jpg

Büyükelçi Karamanoğlu, “Yunus Emre Enstitüsünün Karakas’taki yeni binasında faaliyetlerine başlamış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Venezuela’da Türk diline ve kültürüne yönelik oldukça yoğun bir ilgi mevcut. Türk dizilerinin popülerliği bunun en somut göstergesi. Enstitü, Türkçe kursları başta olmak üzere gerçekleştireceği etkinliklerle Türkiye ile Venezuela arasındaki kültürel ilişkileri daha da güçlendirecek ve halklarımız arasında dostluk köprüleri kurulmasına katkı sağlayacak” dedi.