Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı

Türk Mutfağı Haftası: Sinop mutfağı görücüye çıktı

Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.

Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan konuşma yaptı. Vali Özarslan, “Cumhurbaşkanlığımızın ve Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, tüm Türkiye’de ve yurt dışındaki büyükelçiliklerde Türk Mutfağı Haftası coşkuyla kutlanmaktadır.

Biz de bu haftayı festival havasında kutluyoruz. Gastro turizme yönelik çalışmaları olan Sinop sevdalıları, 'Her ilin bir festivali var, biz de yapalım' dediler. Yemek ve mutfak kültürü açısından burası adeta mini bir İstanbul, imparatorluk şehri gibi. Kafkasya’dan gelenler, doğudan gelenler, Orta Asya’dan beri buralara yerleşenler var. Rumeli’ye gidenlerimiz de oldu. Çok kültürlü bir topluluğumuz var ve bu da mutfağımızı zenginleştiriyor. Bu çeşitlilik bizim kimliğimizdir, bununla övünmeliyiz. Annelerimizin, ninelerimizin yaptıklarıyla gurur duymalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Özarslan, protokol üyeleri ile birlikte stantları dolaşarak coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgi aldı. Türk Mutfağı Haftası etkinliğine Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, kamu ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.