Türk şiirinin ulu çınarı Nâzım Hikmet eserleri ile anıldı

Türk şiirinin ulu çınarı Nâzım Hikmet eserleri ile anıldı

Türk ve dünya şiirinin önde gelen isimlerinden Nâzım Hikmet, ölümünün 61. yıl dönümünde düzenlenen özel bir konserle anıldı.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleştirilen "Nedim Yıldız Eserleri ile Nâzım Hikmet’i Anıyoruz" başlıklı konser, sanatseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Konsere, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Okan Şahin ve Mahmut Demiröz, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala ve eşi, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Şafak Baba Pala ile birçok sanatsever katıldı.

aw218846-01.jpg

Şef Zeynep Göknur Yıldız’ın yönettiği Nilüfer Çok Sesli Korosu, Nedim Yıldız’ın bestelerini seslendirirken izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Nâzım Hikmet’in şiirlerinin bestelerle buluştuğu performanslar, salonda duygusal anlara sahne oldu. Eserlerin, korodaki seslerin uyumu ve tutkulu performanslarıyla hayat bulması izleyicilerden büyük alkış aldı. Gecede klasik ve modern esintiler taşıyan koro performansları dikkat çekti.

aw218846-02.jpg

Geceye damgasını vuran bir diğer olay ise, Besteci Nedim Yıldız’ın 40. sanat yılının kutlanması oldu. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Yıldız’a plaket takdim ederek sürpriz yaptı. Yıldız, yapılan sürpriz karşısında duygusal anlar yaşayarak teşekkür etti.