Türk Sineması’nın genç yetenekleri düzenlenen yarışmada seçildi

Türk Sineması’nın genç yetenekleri düzenlenen yarışmada seçildi

Türk Sineması’nın genç yeteneklerini keşfetmeyi amaçlayan 6. Sinema Güzeli Yarışması düzenlendi. Gecede, 15 kadın ve 12 erkek yarışmacı yeteneklerini sergiledi. Jüri koltuğunda birbirinden ünlü isimler otururken, ünlü sanatçı Petek Dinçöz şarkılarıyla geceye renk kattı.

Sinema, film ve tiyatro sektörlerine yeni yüzler kazandırmayı hedefleyen 6. Sinema Güzeli Yarışması, 2024'te Bayrampaşa’da gerçekleşti. Yarışmada 15 kadın ve 14 erkek jüri önünde sahne performanslarını sergiledi. Dereceye giren 3 kadın ve 3 erkek, özel eğitim ve burslarla ödüllendirilirken, çeşitli sponsorluklar da kazandılar.

JÜRİLER

Jüri başkanlığını Engin Çağlar’ın yaptığı yarışmada, Halil Ergün, Erhan Yazıcıoğlu, Çiğdem Tunç, Cem Özer, Nuri Alço, İpek Tenolcay, Meral Konrat, Uğurkan Erez, Petek Dinçöz, Esin Yağmurdereli, Piraye Uzun, Devlet Devrim, Aleyna Solaker, Burçin Bildik, Banu Noyan ve Tumay Özokur jüri olarak yer aldı. Performanslar, 3 dakika boyunca sergilendi ve jüri tarafından değerlendirildi.

Yarışma sonunda ödüller düzenlenen törenle takdim edildi. Kadınlarda birinciliği Büşra Kutlu, erkeklerde ise Kaan Dere kazandı. İkincilik ödülleri Sena Yüksel ve Abdullah Kaya’ya, üçüncülük ödülleri ise Canan Demir ve Yücel Akkuş’a verildi.

JÜRİ ÜYELERİNİN GÖRÜŞLERİ

Türk Sineması’nın sevilen isimlerinden Nuri Alço, "Türk Sineması adına sevindirici bir program. Hazırlayan Hakan Solaker’e teşekkür ediyorum. Türk Sineması’nın oyuncuları hep yarışmalar ile bir araya geldiler. Türk Sineması adına çok güzel bir yarışma. Umarım güzel oyuncular, Türk Sinemasına eklenmiş olur. Değişik karakterleri güzel oynayabilen arkadaşlarımızı seçeceğiz" dedi.

Çanakkale Geyikli Belediye Başkanı ise, “Geyikli, Kuzey Ege’nin gizli cenneti olarak bilinir. Bizi dinleyen vatandaşlarımızı gelip görmelerini bekliyorum. Organizasyonu yapan Hakan Solaker’e teşekkür ediyorum. Buradan sinema yıldızları yetişecek" diye konuştu.

PETEK DİNÇÖZ'ÜN AÇIKLAMALARI

Yarışmada jüri olarak görev alan Petek Dinçöz, "Bu gece burada sinema güzelimizi seçeceğiz. Sinemanın yeni bir kana ihtiyacı vardı. Bence bugün bu kan bulunacak. Artık insanlar sinemalarda ve televizyonlarda hep aynı yüzleri görmekten sıkıldılar. Genç jenerasyona destek vermek gerekiyor. Ben şarkı söylemeden yaz başlamayacak. Yepyeni bir imaj ile karşınızdayım. Eski Petek geri geliyor. 7 Haziran’da sanat camiasında çok üzülen kişi olacak çünkü öyle bir şarkı ile geliyorum ki, korkulu rüyaları geri döndü. Anka kuşu gibi küllerimden yeniden doğdum" dedi.