Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi için geri sayım başladı

Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi için geri sayım başladı

Türk sinemasının efsane ismi olarak bilinen Türkan Şoray, bu kez film müzikleriyle sahnede yer alacak.

Türkiye'nin 220 filmle Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alan efsane ismi Türkan Şoray, film müzikleriyle oluşturulan “Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi” adlı konserle sahnede olacak. Bu özel konser, 35 kişilik senfoni orkestrası eşliğinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Türkan Şoray'ın katılımıyla düzenlenecek olan etkinlikte, unutulmaz filmlerin müzikleri izleyicilerle buluşacak. Bu özel konserde, Mavi Eşarp, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım gibi Türkan Şoray'ın rol aldığı sevilen filmlerden alıntılar ve müzikler, onun anlatımıyla bir araya gelerek yeniden canlandırılacak.

Türkan Şoray, efsanevi filmlerin müziklerini ve unutulmaz sahnelerini seyirciyle buluşturarak, Mavi Eşarp, Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım gibi filmlerden kesitler sunacak ve bu anıların yeniden hayata geçirileceği belirtildi.

Türkan Şoray, uzun yıllardır benzer etkinliklerin yapıldığını ancak ilk defa film müziklerinin bir senfoni orkestrasıyla seslendirileceğini ifade ederek, bu durumu büyük bir sevinçle karşıladığını dile getirdi. Ayrıca, seyircileriyle müzikler eşliğinde bir araya gelmenin ve bu konseri birlikte izlemenin kendisini de çok mutlu ettiğini söyledi.

“Türkan Şoray’ın Sonsuz Senfonisi” için geri sayım başladı... Türk sinemasının 'Sultan'ı tek tek anlatacak - Resim : 1

NetSanat tarafından düzenlenen konserde Proje Koordinatörü ve Solist Melis Kızılaslan, Orkestra Şefi ve Aranjörü Neyzen Özsarı, Solistler Hande Everes ve Zeynep Burcu Altınel performans sergileyecek. Konser, 10 Haziran Pazartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkan Şoray'ı yıkan ölüm - Son Dakika Magazin Haberleri | N-Life

TÜRKAN ŞORAY KİMDİR?

Türk sinemasının efsane ismi Türkan Şoray, oyuncu, devlet sanatçısı, senarist, yönetmen ve yazar olarak bilinir. "Sultan" lakabıyla anılan Şoray, 222 filmdeki performansıyla dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu unvanına sahiptir.