Türkiye ve Guatemala diplomatik ilişkilerinin 150. yılı kutlandı

Türkiye ve Guatemala diplomatik ilişkilerinin 150. yılı kutlandı

Türkiye ve Guatemala arasındaki diplomatik ilişkilerin 150. yılı vesilesiyle Guatemala Dışişleri Bakanlığında bir tören düzenlendi. Törende Türkiye'nin Büyükelçisi Beliz Celasin Rende konuşma yaptı ve 150. Yıl Anma Pulu tanıtıldı.

Türkiye ve Guatemala arasındaki diplomatik ilişkilerin 150. yılı vesilesiyle Guatemala Dışişleri Bakanlığında bir tören düzenlendi. Törende, Türkiye'nin Guatemala Büyükelçisi Beliz Celasin Rende, tarihi arka planı ve geleceğe dair perspektifi içeren bir konuşma yaptı.

Guatemala Posta ve Telgraf İdaresi Direktörü Maria Jose Fernandez Moreno, 150. Yıl Anma Pulu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Büyükelçi Rende ve Guatemalalı bakanlar, büyük boyutlu pulun üzerindeki örtüyü kaldırarak tanıtım yaptı. Etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti Okulu öğrencilerinin şiir dinletisi ve geleneksel Türk kıyafetleri sunumuyla renklendi.

Guatemala Dışişleri Bakanı Carlos Martinez, Türkiye-Guatemala ilişkilerinin örnek düzeyde olduğunu ve geleceğin parlak olduğunu belirtti. Martinez, iki ülke ilişkilerinin 150 yıllık anlamlı bir tarihe sahip olduğunu hatırlatarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür" sözlerine atıfta bulundu.