Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı açıklandı

Türkiye’nin en hızlı internet sağlayıcısı açıklandı

Türkiye’de en hızlı internet sağlayıcısının kim olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Ülkemizde internet hizmetleri genellikle yüksek fiyatlarla sunuluyor ve bu durum yıllardır değişmiş değil. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında ise internet fiyatlarının oldukça yüksek olduğu görülüyor. Buna alışmış durumdayız.

Türkiye'de yüksek ücretler ödememize rağmen beklediğimiz hızları kullanmakta zorluk çekiyoruz. nPerf, son bir yılda Türkiye’de en hızlı interneti sunan sağlayıcıları sıraladı. Bu sıralamada Türk Telekom, hız konusunda bekleneni veremedi. Özellikle yüksek tarifeleriyle dikkat çeken Türk Telekom, hız konusunda sınıfta kaldı. Yapılan araştırmada, en hızlı interneti sunan firmanın Türk Net olduğu belirlendi.

120.jpg

Son yıllarda önemli bir müşteri kitlesi kazanan Türk Net, kendi fiber altyapısını kullanması, taahhüt sürelerinde esneklik göstermesi ve genel anlamda rakiplerine göre daha uygun fiyatlar sunmasıyla dikkat çekti. Türk Net, özellikle yükleme hızında rakiplerine büyük bir fark attı.

turkiyenin-internet-hizi-9.jpg

Ancak bazı il ve ilçelerde internet seçeneklerinin sadece Türk Telekom ile sınırlı olması kullanıcıları kısıtlıyor. Bu durum, düşük hızlara yüksek ücretler ödemenin anlamına geliyor. Fakat, ilerleyen teknoloji ve Starlink gibi alternatifler, kullanıcılara farklı seçenekler sunma potansiyeline sahip gibi görünüyor.