Tuz Gölü şifa merkezi haline geliyor

Tuz Gölü şifa merkezi haline geliyor

Türkiye'nin tuz ihtiyacının %60'ını karşılayan ve ülkenin ikinci büyük gölü unvanını taşıyan Tuz Gölü, şifa turizminin önemli bir merkezi haline geldi.

Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sınırlarını birleştiren bu göl, havaların ısınmasıyla birlikte sağlık turizmi için kapılarını açmıştı. Yılda 2 milyon ton tuz üretimi ile dikkat çeken Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Göl çevresinde plaj havasında yürüyüş yapmak isteyen ziyaretçiler, doğayla iç içe olmayı tercih ederken bazıları da tuzlu suyun sağlık faydalarından yararlanmak için çıplak ayakla yürümektedir. Son yıllarda "yürüme turizmi" olarak adlandırılan bu aktivite, özellikle ayak mantarı, ayak kokusu ve egzama gibi sağlık sorunlarına iyi geldiği bilinen tuzlu su ile yapılıyor.

aw231581-01.jpg

Havaların ısınmasıyla birlikte her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist, Tuz Gölü'nün eşsiz manzarasının keyfini çıkarmak ve sağlıklı olduğuna inanılan tuzlu suya temas etmek için ziyaret ediyor. Ziyaretçiler arasında 7'den 70'e her yaş grubundan insan bulunmaktadır ve göl, hem şifalı sularıyla hem de doğal güzellikleriyle görsel bir şölen sunuyor.

Belçika'dan Kırıkkale'ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü'nü araştırdıktan sonra ilgisini çekerek ziyaret ettiğini belirtti. Gök, "Bayram tatili için Belçika'dan geldim. Gezmek için bugün Tuz Gölü'ne gitmeye karar verdik. Kırıkkale'den sadece burası için geldim. Su çok güzel ve sağlıklı olduğunu duymuştum. Göçmen kuşları ve flamingoları görmek hoşuma gitti. Ayrıca buranın ülkenin tuz ihtiyacını karşılaması da çok güzel" dedi.

aw231581-04.jpg

Tuz Gölü kıyısında yaşayan Tolga Aksoy da, "Buralı olduğumuz için geldik ve gölü geziyoruz. Burayı herkese tavsiye ediyoruz. Göl sadece güzel değil, aynı zamanda şifalı suları sayesinde ayak hastalıklarına iyi geliyor" şeklinde konuşarak gölün sağlık turizmi için önemine vurgu yaptı.