Ünlü yönetmenin yeni filmi için adresi belli oldu

Ünlü yönetmenin yeni filmi için adresi belli oldu

Muş'ta sağlanan huzur ve güven ortamı, ünlü yönetmen A. Taner Elhan'ı yeni filmi "Babamın Damadı" için kenti tercih etmeye yöneltti.

Yaklaşık bir hafta boyunca Muş'un çeşitli noktalarını gezen film ekibi, kentin sunduğu doğal platolara hayran kaldı. Yönetmen Elhan ve yapımcı Erez, film için en uygun set alanlarını belirlemek amacıyla yaptıkları gezide, Muş'un eşsiz doğası ve samimi halkı tarafından büyülendiklerini ifade etti. Çekimlerin önümüzdeki günlerde başlaması planlanırken, Muş halkı da projeye büyük ilgi gösteriyor.

aw221141-02.jpg

Yönetmen A. Taner Elhan, filmin hikâyesinin Muş'a yazıldığını ve bu yüzden çekimlerin de burada yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Elhan, “Hayatımda ilk defa Muş'a geldim ve üç gündür geziyoruz. Ben Muş'a ve Muş insanına aşık oldum. Burada yıllarca sürecek dostluklar kurdum diyebilirim. Sinema, sanat olmasının yanı sıra çok büyük bir kültürel olaydır ve Muş'a çok şey katacak. Türkiye'de ses getirecek bir proje olacak" dedi.

aw221141-01.jpg

Elhan, Muş'ta üç hafta boyunca sürecek çekimler için Muş Şehir Tiyatrosu'nun bir temsilini izlediğini ve buradan seçecekleri oyuncuların olacağını belirtti. Filmin çekimlerinin Murat Nehri ve Bozbulut köyü gibi çeşitli mekanlarda gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.