Ünü dünyaya yayıldı! İşte Hereke’deki tarihi koridor

Ünü dünyaya yayıldı! İşte Hereke’deki tarihi koridor

Halılarıyla dünyaca ünlü olan Hereke’de Özbek Sokak, hayata geçirilen projeyle yeniden canlandırıldı.

Bu tarihi dokunun önemli bir parçası olan Özbek Sokağı, restore edilecek. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, sokak üzerindeki tarihi yapıların restore edildiğini belirterek, "Özbek Sokak'ta tarihi bir koridor oluşturuyoruz" dedi.

aw205007-01-1.jpg

ASLINA UYGUN OLARAK YENİLENDİ

Kocaeli'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Körfez ilçesindeki Hereke, Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmalarıyla daha da güzelleştiriliyor. 640'lı yıllarda inşa edilen Hereke Kalesi, 1843'de Osmanlı Devleti'nin ilk halı ve ipekli dokuma fabrikası olan Fabrika-i Humayun ve Alman İmparatoru Kaiser 2. Wilhelm'in 1894'de Hereke ziyaretinde konaklaması için yapılan Kaiser Wilhelm Köşkü, bu bölgede yer alıyor. Tarihi Özbek Sokak, bu projeyle aslına uygun olarak yenilendi.

aw205007-04.jpg

Proje kapsamında sokak üzerindeki tarihi yapılar restore edilerek estetik bir görünüme kavuşturuldu. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, bölgede incelemelerde bulundu.

“TURİSTLERİN UĞRAK NOKTALARINDAN BİRİ”

Başkan Şener Söğüt, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Tarihe olduğu kadar kent estetiğine de önem veriyor, bu doğrultuda adımlar atıyoruz. En güzel örneklerden biri de bugün incelediğimiz Özbek Sokak. Hereke'de, Özbek Sokak'ta tarihi bir koridor oluşturuyoruz. Kalesi, Kaiser Wilhelm Köşkü ve Halı Müzesi ile Hereke, turistlerin uğrak noktalarından biri konumunda" dedi.