Uşak, Hollanda'yı geçti

Uşak, Hollanda'yı geçti

Uluslararası Uşak Tarhana Festivali'nde yapılan tarhana çorbası, Hollanda'nın rekorunu geçerek Guinness Rekorlar Kitabı'na kaydedildi.

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Mesire ve Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde, tarhana çorbası için hazırlanan dev kazan dikkat çekti. Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek amacıyla 33 aşçının liderliğinde sabah saatlerinden itibaren dev kazanla tarhana çorbası yapılmaya başlandı.

Hazırlık sırasında dev kazanın kapağı, alana kurulan vinç yardımıyla açılıp kapatıldı. Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici ve ekibi, yaklaşık 6 saat süren pişirme sürecinde ölçüm ve denetim yaptı.

2jpg-s5fn3tapmkyjflnkch2-5q.jpg

Sonuçları açıklamak üzere sahneye çıkan Gemici, Guinness World Records'un uluslararası kurallarına uygunluk sağlanması gerektiğini vurguladı ve bu kurallar hakkında bilgi verdi. Hollanda'da mevcut rekorun 26 bin 658 litre olduğunu belirten Gemici, Uşak'ın 30 bin 292 litre ile yeni rekoru kırdığını duyurdu. Rekor belgesini Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a takdim eden Gemici, tarhana çorbasının dünya çapında bir başarıya imza attığını belirtti.

Başkan Yalım, tarhana çorbasının yapımında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Yalım, "Amacımız Uşak'ı tanıtmak ve tarhanayı daha iyi bilinir hale getirmek. Artık dünyanın en büyük kazanında pişirilen tarhananın sahibiyiz. Bu başarı, Uşak'taki tarhana üreticilerinin katkılarıyla mümkün oldu. Hepsine teşekkür ederim" dedi.

Festivalin sonunda tarhana çorbası alanda bulunanlara dağıtıldı.