Uşak'ta iki ayrı yerde orman yangını. 11 ev tahliye edildi

Uşak'ta iki ayrı yerde orman yangını. 11 ev tahliye edildi

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri ile merkezdeki Kayaağıl Köyü'nde çıkan iki ayrı orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

Uşak Valisi Turan Ergün, alevlerin tehdit ettiği Kızılcaören Köyü'nde 11 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Dün saat 18.00 sıralarında Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki ormanda ve Uşak merkeze bağlı Kayaağıl Köyü'nde iki ayrı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangınlar üzerine, bölgelere çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, iş makinesi, helikopter ve uçak sevk edildi.

Kızılcaören ve Kuşdemir köyleri arasındaki orman yangınına havadan 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale edilirken, karadan da yangın ekipleri alevlerle mücadele etti. Havanın kararmasıyla havadan müdahale sona erdi, ancak karadan 95 araç ve 309 personelle yangın söndürme çalışmaları kesintisiz sürdü. Uşak Jandarma Komutanlığı'ndan komandolar da bölgeye sevk edilerek çalışmalara katıldı.

KIZILCAÖREN KÖYÜNDE 11 EV TAHLİYE EDİLDİ

Uşak Valisi Turan Ergün, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, Banaz Kaymakamı Cuma Emeç ve Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ile birlikte Kızılcaören Köyü'nde incelemelerde bulundu. Vali Ergün, yangınlara havadan ve karadan yoğun şekilde müdahale edildiğini belirterek, "Kızılcaören Köyü'nde tedbir amaçlı 11 ev tahliye edildi. Banaz'daki yangına 4 helikopter ve 2 uçakla müdahale ediliyor. Karadan da Uşak ve çevre illerden 95 araç ve 309 personelle yangınla mücadele sürüyor. Şu an karadan müdahale devam ediyor," dedi.

Vali Ergün, merkeze bağlı Kayaağıl Köyü'nde de benzer bir yangının çıktığını, karadan 44 araç ve 112 personelin müdahale ettiğini belirterek, "İki helikopter de yangına müdahale ediyor. Burada herhangi bir yerleşim yeri tehdidi yok," ifadesini kullandı. İki bölgede devam eden yangınların kontrol altına alınması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.