Uzmanı uyardı! Kalitesiz batarya sıcak havada patlayabilir

Uzmanı uyardı!  Kalitesiz batarya sıcak havada patlayabilir

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde telefon tamir ve onarım hizmeti veren Samet Sınıkçı, yaz aylarında kalitesiz telefon bataryalarının patlama riski hakkında önemli uyarılarda bulundu.

Teknisyen Samet Sınıkçı, en sık karşılaşılan şikayetlerin batarya ve ekran değişimi olduğunu belirterek, "Genelde kullanıcılar batarya değişimi için sıklıkla geliyor. Genellikle ekran değişimi oluyor. Ekranlar, ekran değişiminden sonra yüz tanıma problemleri yaratabiliyor. Bu tür sorunları çözüyoruz. En sık karşılaştığımız problemler bunlar" dedi.

aw230525-01.jpg

Sınıkçı, cihazların sağlıklı çalışması için orijinal şarj aleti kullanımının önemine vurgu yaptı. "Şarj aleti orijinal olduğu sürece kolay kolay problem olmaz" diyen Sınıkçı, "Yan sanayi şarj aletleri yeterli akım ve amper sağlamadığı için cihaz ısınmasına ve bataryanın bozulmasına sebep olur" diye belirtti. Kalitesiz şarj aletlerinin cihazlara zarar verdiğini ifade eden Sınıkçı, "Eğer orijinal şarj aleti kullanılmıyorsa, kalite onayı almış olanlar tercih edilmeli" diye ekledi.

aw230525-02.jpg

Sıcak havalarda cihazların doğal olarak daha fazla ısındığını belirten Sınıkçı, şarj sırasında telefon kullanımının risklerine dikkat çekti. "Cihazın normal kullanımında aşırı ısınma söz konusu değil. Ancak şarjdayken kullanıldığında, özellikle video izleme, müzik dinleme veya sosyal medyada gezme gibi işlemler cihazın aşırı ısınmasına neden olur" uyarısında bulundu.