Van'da yöresel yemekler görücüye çıktı

Van'da yöresel yemekler görücüye çıktı

Van'ın Özalp ilçesinde, 3 Nisan İlkokulu öğretmen ve velileri tarafından düzenlenen geleneksel yöresel yemek festivali büyük ilgi gördü.

Her yıl düzenlenen bu renkli etkinlik, bu kez ilçe merkezindeki Barış Parkı'nda yapıldı. Festivalde Van yöresinin yanı sıra, Türkiye'nin farklı bölgelerinden 30 çeşit yöresel yemek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

aw225117-03.jpg

Etkinlikten elde edilecek gelirlerin okul ve öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacağını belirten 3 Nisan İlkokulu Müdürü Yusuf Açar, "Her yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliği bu yıl yöresel yemekler festivali olarak organize ettik. Okulumuzun öğretmenleri ve velilerimiz tarafından hazırlanan 30 farklı yemeği halkımızla buluşturduk. Amacımız hem okula maddi katkı sağlamak hem de kültürel tanıtım yapmaktır," dedi.

aw225117-01.jpg

Festivalde kendi yöresine ait yemekleri tanıtan öğrenci velisi Aslı Öztürk Canavar ise, “Festivalde Kırşehir yöresine ait besmeç yemeğini tanıttım. Bu yemeğin, yöremizle bu bölgenin damak tadına uygun olduğunu düşünüyorum,” diye konuştu.