Weghorst’tan A Millî Takım'a övgü geldi

Weghorst’tan A Millî Takım'a övgü geldi

Hollanda Millî Takımı'nın golcüsü Weghors, turnuvanın en iyi kalecisinin Mert Günok olduğunu açıkladı.

A Millî Takımı'nın Avrupa Şampiyonası macerasını sonlandıran Hollanda Milli Takımı'nın golcüsü Wout Weghorst, Türk Milli Takımı'na övgülerde bulundu. Beşiktaş'ta da forma giymiş olan Weghorst, "Türk Milli Takımı turnuvanın en çok izlenen ve heyecan veren ülkesi oldu. Özellikle Avusturya karşısında gösterdikleri futbol olağanüstüydü. Türk Milli Takımı adeta bir yıldızlar ordusu gibiydi; zaten çoğu Avrupa'nın en iyi takımlarında oynuyorlar" şeklinde konuştu.

"OLAĞANÜSTÜ OYNADILAR"

Weghorst, çeyrek finaldeki Hollanda-Türkiye mücadelesi ile ilgili olarak da yorumlarda bulundu. İlk yarıda Hollanda'nın 1-0 geri düşmeyisle paniğe kapıldıklarını aktaran Weghorst, "İkinci yarıda olağanüstü oynadılar ama biz pes etmedik. Biz ilk yarıda yaptığımız hatayı Türk Milli Takımı karşısında telafi ettik ve başarılı olduk" dedi.

"ORKESTRA ŞEFİ GİBİYDİ"

"Şampiyonanın en iyi file bekçisi Mert Günok" sözlerinin altını çizen Weghorst, "Kritik kurtarışlarıyla farkı önledi. Arda müthiş teknik. Hakan Çalhanoğlu orkestra şefi gibi. Fakat ikinci yarıda kendi sahalarına çekilmesi işimizi kolaylaştırdı” değerlendirmelerinde bulundu.